Beste WijnSpijs restaurant van april: De Kazerne in Oisterwijk

Tromgeroffel! Er is ook deze maand weer een restaurant de allerbeste. Make some noise voor De Kazerne in Oisterwijk het Beste WijnSpijs Restaurant Van De Maand April.

❣ In april 2018 vonden er wandelingen plaats in 11 steden met meer dan 2.800 wandelaars.

De Kazerne in Oisterwijk

Restaurant De Kazerne in Oisterwijk is open sinds juli 2017. Mark Jacobs en Bart Kolen (what’s in a name..) transformeerden een voormalig brandspuithuisje op het KVL terrein tot prachtig restaurant. Het rijksmonument is omgebouwd tot een culinaire werkplaats waarbij je letterlijk in de keuken zit. Langs de hele lengte kun je de chefs op de vingers kijken. En dat is hier behoorlijk interessant! Het menu van De Kazerne laat zich leiden door seizoensingrediënten en die maken ze op originele manieren klaar. Er wordt ingemaakt, gerookt, gestoofd en gebarbecued! Telkens zijn er 25 verschillende gerechten en hapjes te proeven.

‘Leuke verfrissende, jonge tent!’

Veel gerechten worden gemaakt aan het  50 jaar oude fornuis dat midden in de zaak staat. Deze fanatieke koks houden van een uitdaging en het menu wisselt dan ook in een razend tempo. Nieuwe drankjes, kooktechnieken en ingrediënten worden hier met beide handen aangepakt. Als je houdt van verrassingen en origineel eten, dan moet je hier absoluut aanschuiven!

WijnSpijs combinatie

Tijdens de WijnSpijs Wandeling in Oisterwijk op 8 april verraste De Kazerne onze wandelaars met een heerlijke WijnSpijs combinatie op hun prachtige terras; kabeljauwwang en mosselen met een schuim van knolselderij gecombineerd met een Khipu Chardonnay uit 2017. Deze Chardonnay uit Chili (Los Andes) werd deels op hout gerijpt, wat zorgt voor een rondere finish, zonder dat de wijn te overheersend werd bij de kabeljauwwang. Veel tropisch fruit in de neus maakt het een heerlijke wijn om zo in het zonnetje van te genieten! De bediening van De Kazerne was bijzonder enthousiast, snel en had een fantastisch mooie uitleg bij de wijnspijs combinatie. Een plek om terug te komen.

‘Goede service! Het beste adres van de middag.’

Op dat mooie terras worden ook een aantal bijzondere kruiden gekweekt, die hun weg weer naar de keuken weten te vinden. Naast de reguliere openingstijden zijn de jongens van De Kazerne ook te vinden op verschillende evenementen. Zelf uit eten bij De Kazerne? Boek dan hier je Walking Dinner!

De Kazerne
Almijstraat 16
Oisterwijk
013 – 591 2931

Meer nieuws over restaurants lezen? Kijk hier!