Eerder werkten we met mysterieuze zwarte enveloppen. Leuk, niet altijd even handig. Een digitaal ticket is veel handiger. Minder foutgevoelig, beter voor het milieu en meer informatie.

Als gasten bij ons een bestelling doen, krijgen ze een digitaal ticket. Eén ticket per bestelling. Zij laten deze aan je zien. Jij scant deze met de WijnSpijs Restaurant App. Hoe dat werkt lees je hieronder.

1. Download de app

Duh.

WijnSpijs Restaurant App Play StoreWijnSpijs Restaurant App Store

2. Inloggen

Om je de juiste informatie te kunnen geven moet de app weten wie je bent en bij welk restaurant je hoort. Inloggen moet met het e-mail adres dat je ook voor de gewone site gebruikt. Weet je nog hoe je moet inloggen?

3. Kies het juiste Surprise Dinner

Kies het juiste Surprise Dinner en klik hierop. Je komt dan in het event gedeelte van deze wandeling. Hier staat alle informatie onder verschillende kopjes. Deze leggen we hieronder allemaal uit 👇🏼.

4. Scanner activeren

Klik op knop ‘Scan’ om je camera te openen. Geef de app toegang tot de camera! Anders kun je straks de tickets niet scannen.

Je kunt nu de tickets scannen.

5. Tickets scannen

De gasten hebben een PDF417 code. Dit is een soort QR code. Deze code is geldig voor de héle bestelling. Je scant dus 1 ticket per tafel.

In jouw restaurant app, kun je bijhouden hoeveel gasten je al gescand hebt. Je ziet in het paars hoeveel mensen jij binnen gehad hebt. Het witte rondje geeft het totaal aantal gasten aan.

De gastenlijst laat precies zien welke tickets je al hebt gescand, deze worden namelijk paars.

7. Gescande tickets

Eenmaal gescand kun je 4 meldingen krijgen:

  1. Geldig ticket – lijkt me vanzelfsprekend. Je ziet gelijk met hoeveel mensen ze zijn en wat de eventuele dieetwensen zijn.
  2. Dit ticket is al gescand! – Jij of 1 van je medewerkers hebben dit ticket al gescand. Misschien is dit iemand van dezelfde groep? Anyway: gewoon placeren.
  3. Ongeldig ticket! – Probeer het nog een keer! Dit gebeurt soms. Blijft de melding? Maak je cameralens schoon en zet de helderheid van gast op zijn hoogst. Lukt het echt niet? Check dan de gastenlijst. Staat de gast hier ook niet tussen? Dan hebben ze geen geldig ticket voor het Surprise Dinner.
  4. Ticket hoort niet bij deze wandeling of is geannuleerd – Dit ticket is niet geldig(meer), de gasten kunnen deze dus niet gebruiken.

    

8. Gastenlijst

Alle tickets voor dit Surprise Dinner staan in deze lijst met naam, bestelnummer, aantal personen en dieetwensen. Rechts bovenin je scherm vind je een zoekbalk. Je kunt hier zoeken als het ticket niet goed scant of een foutmelding geeft. Staat de gast hiertussen? Dan hebben ze een geldig ticket.

Gescande bestellingen worden automatisch paars.